Kari er nøkkelen når Berg Økonomi satser på HR-tjenester

  Berg Økonomi tilbyr en egen HR-avdeling til Innherredsbedrifter. Kari Hynne Skjærpe leder nysatsingen.

  Hun har vært ansatt i Berg Økonomi siden august 2022 for å bygge opp den nye satsningen, og har lang erfaring og bakgrunn innen HR-området. Et område som omhandler alt arbeid som skal foregå omkring ansatte og deres arbeidsforhold i bedriften, fra rekruttering og ordinær personaladministrasjon til nødvendig endring og utvikling.

  – Jeg tente på ideen umiddelbart da Berg Økonomi tok kontakt! Jeg vil være med på å bygge opp en avdeling som over tid blir så stor at den dekker over det meste av HR-behovet på Innherred, smiler Kari Hynne Skjærpe.

  – Jeg har jobbet innen dette fagfeltet i 20 år og kom rett fra stillingen som HR- og organisasjonssjef i Helse Nord-Trøndelag. Jeg har også bakgrunn som leder for NTE Elektro på Levanger, noe som har gitt meg et godt grunnlag for å tenke forretning innen tematikken HR og organisasjonsutvikling, forklarer Hynne Skjærpe.

  Hvorfor satse på HR?

  Små og mellomstore bedrifter på Innherred har ikke nødvendigvis ressurser til å tilsette en 100 prosent HR-ressurs internt, men de fleste trenger HR-kompetansen, mener Berg Økonomi. Derfor har de valgt å tilby HR-tjenester til alle bedrifter på Innherred som kan ha behov for det.

  – Det vil være enklere å tilknytte seg en ressurs i en mindre stilling eller i et omfang bedriften har behov for via Berg Økonomi enn å ansette noen i en heltids stilling i bedriften, sier daglig leder Fredrik Byre. 

  Ingen på Innherred har tidligere gjort det som Berg Økonomi nå velger å tilby. 

  – Det er helt nytt å tilby HR-tjenester her, men vi er overbevist om at det er en tjeneste som næringslivet har behov for, sier Byre.

  To ansatte allerede

  Pr. i dag er to personer ansatt i Berg Økonomi for å levere den nye tjenesten: Kari Hynne Skjærpe og Anders Ramberg.

  – Til sammen har vi en bachelor innen HR, en master i organisasjon og ledelse, pedagogisk bakgrunn, organisasjonskompetanse og forretningserfaring. Vi innehar et bredt fagfelt og en unik kompetanse allerede, understreker Hynne Skjærpe.

  Målgruppen for den nye satsingen er i første omgang små og mellomstore bedrifter, men vi ser også for oss at vi skal kunne levere tjenester til bedrifter som trenger kompletterende kompetanse eller ressurser til dem som har små interne HR-miljø etter hvert. 

  – Ønsket vårt er å kunne hjelpe ledere som står mye alene og som har stort personal- og HR-ansvar. Vi ønsker rett og slett å bli HR-avdelingen til næringslivet på Innherred, sier Hynne Skjærpe.

  – Skal la lederen skinne

  Berg Økonomi er overbevist om at Hynne Skjærpe sin bakgrunn vil sørge for at den nye tjenesten treffer markedet og behovene som bedriftsledere har. 

  Eller som Kari selv sier:

  – En HR-avdeling skal ikke være framtredende i en bedrift, men er der for å få daglig leder til å blir sterkere og bedre. HR er en arbeidsgiverrolle og lederens høyre hånd. Lederen er den som skal skinne og få skryt for godt HR-arbeid! 

  Vil du vite mer om HR-tjenester fra Berg Økonomi? Se her.

  Kontaktperson:

  Kari Hynne Skjærpe, Leder HR Send e-post | 932 15 078