Berg Økonomi merker allerede HR-effekt etter nyansettelse

  Berg Økonomi tilbyr en egen HR-avdeling til Innherredsbedrifter. Kari Hynne Skjærpe leder – Det har gått 2 måneder etter at vi ansatte Kari Hynne Skjærpe som HR-ansvarlig – og jeg merker det allerede svært godt, sier daglig leder Fredrik Byre i Berg Økonomi. Han er mer overbevist enn noensinne om at firmaets satsing på å bli Innherreds egen HR-avdeling er helt riktig.

  I august ble Kari Hynne Skjærpe ansatt i Berg Økonomi for å bygge opp nysatsingen om å tilby HR-tjenester ut til bedrifter i Innherredsregionen. 

  – Men vi i Berg Økonomi er “kunde” av Kari akkurat som en bedrift leier inn Kari av oss. Hun er vår interne HR-ressurs, sier Fredrik Byre.

  Selv er han svært fornøyd med å ha Hynne Skjærpe på plass i sin egen bedrift. Han kunne konstatere endringer på arbeidsplassen allerede etter kort tid:

  – Bare etter én måned med Kari her på huset merket jeg at jeg fikk en god avlastning som daglig leder. Tidligere har mange spørsmål fra ansatte ikke kommet fram til meg fordi jeg har hatt det altfor travelt, men nå tas de tak i og jeg får bedre tid til å gjøre andre oppgaver, sier Byre.

  – Ansatte er vår viktigste ressurs, akkurat som det er enhver bedrift sin viktigste ressurs, legger han til.

  Lang fartstid innen HR

  Kari har 20 års erfaring innen HR-området, og kom rett fra stillingen som HR- og organiasasjonssjef i Helse Nord-Trøndelag. Hun har også bakgrunn som leder for NTE Elektro på Levanger, noe som har gitt henne et godt grunnlag for å tenke forretning innen bedriftsutvikling og organisering.

  – I den nye tjenesten vår i Berg Økonomi ønsker vi i første omgang å treffe små og mellomstore bedrifter, men også bedrifter med små HR-miljø internt etter hvert. Ønsket vårt er å kunne hjelpe ledere som står mye alene og som har stort personal- og HR-ansvar, forklarer Hynne Skjærpe.

  – Som ledere sitter vi i en tidsklemme

  Som daglig leder i Berg Økonomi har Fredrik også kjent på dette: 

  – Jeg kjenner meg godt igjen i det mange bedrifter på Innherred har som utfordring, ettersom jeg sitter i samme posisjon selv – som daglig leder for en mellomstor bedrift, sier han og forklarer videre: 

  – Som daglige ledere sitter vi i en tidsklemme der vi blir målt av styret på hva vi leverer, samtidig som vi blir målt av ansatte på hvordan vi leder og tilrettelegger. Ofte opplever vi som ledere at de ansatte blir vår dårlige samvittighet, fordi vi vet at vi ikke rekker å ha god nok tid til å lytte til dem og motivere dem.

  Lønnsomhet i å satse på folk

  Fredrik Byre er ikke i tvil om hva som må til for å løse denne problematikken som daglige ledere ofte har i mellomstore bedrifter:

  – For å få vår egen arbeidsgjeng motivert, må vi ha et apparat på plass. Dette bidrar til lønnsomhet i bedriften fordi ansatte har det bra, og det vil etter hvert bidra til økt rekruttering fordi vi får et renommé som en bedrift med alt på stell, sier Fredrik og legger til at i dagens konkurransesituasjon om “de gode hodene”, er sistnevnte en stor fordel.

  – Mange tenker kanskje på HR som en trivsels- og motivasjonsfaktor i en bedrift, noe det også er, men enda viktigere er det å få lønnsomhet og økt effektivitet i firmaet, og det er nettopp det en satsing på menneskelige ressurser vil bidra til å realisere, mener Byre. 

  Vil dekke HR-behovet på innherred

  Den daglige lederen understreker at Berg Økonomi ikke har vært dårlige på HR før, men at firmaet har innsett at det ikke er mulig å tenke langsiktig uten å investere i ansatte. 

  – Tross alt står ansattes lønninger for 60-70 prosent av kostnadene våre i Berg Økonomi. Det er derfor viktig for oss at ansatte som ressurs blir godt ivaretatt og at vi har prosesser på plass for å takle eventuelle utfordringer i staben vår, sier Byre. 

  Det samme ønsker han for bedrifter i næringslivet på Innherred, og mener at tilbudet om HR-tjenester må være midt i blinken for mange som er i en lignende situasjon som hans eget firma:

  – Hvis vi bygger et miljø innen HR-tjenester i Berg Økonomi som etter hvert blir ganske stort, så kan vi dekke HR-behovet til store deler av næringslivet på Innherred. For å si det sånn: Dette blir så stort som næringslivet rundt oss vil det skal bli, og vi håper det blir tatt godt imot framover.

  Vil du vite mer om HR-tjenester fra Berg Økonomi? Se her.

  Kontaktperson:

  Kari Hynne Skjærpe, Leder HR Send e-post | 932 15 078